Jicama salad Receipe,(Hikama salad Receipe )
ഇന്ന് ഒരു സാലഡ് ആയാലോ,പ്രതേകിച്ചു പച്ചയായി കഴിക്കുന്ന ഇതു പച്ചക്കറികളും ശരീരത്തിന് വേവിച്ചു കഴിക്കുന്നതിനേക്കാള് ഗുണകരമാന്നെന്ന് നമുക്ക് ഏവര്ക്കും അറിയാം ഇന്നൊരു ഹിക്കാമ സലാഡ് ആവാം
ഹി കാമ ??എന്താണിത് വല്ല ചൈനീസ് ഭാഷയാണെന്ന് എന്ന് തോന്നുന്നുവ ല്ലേ ,ഭയക്കേണ്ട ജിക്കാമ എന്നാണ് എഴുതുന്നതെങ്കിലും ഈ മനോഹരിയെ പറയുന്നത് ഹിക്കാമ എന്നാണു
,,കേരളീയരായ നമ്മള് കണ്ടിട്ടുണ്ടാവുമോ ഈ ഉരുളക്കിഴങ്ങിനോഡും മുറിച്ച ആപ്പിളിനോടും സാമ്യമുള്ള ഈ കിഴുങ്ങുവര്ഗത്തെ എന്നെനിക്കു സംശയമാണ് ഒരു മുറിച്ച ആപ്പിളും ഉരുളകിഴങ്ങും കൂടിയാല് എങ്ങനെയിരിക്കും അതെ പോലെയുണ്ടാവും ഹിക്കാമാ എന്നാ ജികാമ
ഈ കിഴങ്ങ് സാലഡ് ഉണ്ടാക്കാനായി ഉപയോഗിച്ച് വരുന്നു ഇതില് ധാരാളം ഡൈ യറ്റരി ഫൈബര് ,മിനറല്സ് ,വൈറ്റമിന് കളും അടങ്ങിരിക്കുന്നു അന്ന ന്ജംതീരെ അടങ്ങിയിട്ടില്ലാത്ത ഒരു കിഴങ്ങുവര്ഗത്തില് പെട്ട ഇനമാണ് .ഇത് മിക്കപ്പോഴും സലാഡ് ഉണ്ടാക്കാ നായി മറുനാടുകളില് ഉപോയോഗിചു വരൂ ന്നൂ ,ചൈനീസ് ഭക്ഷണത്തില് സെഷ്വ യി ബീഫിനോടും ചിക്കെനോടുമോപ്പം ചൈനീസ് ഇതും ചേര്ക്കാറുണ്ട്
ആവശ്യമുള്ള സാധനങ്ങള്
ബെല്ല്സ്പെപ്പെര്
,(ക്യാപ്സിക്കം മുളക് ,പച്ച ,ചുവപ്പ് ,മഞ്ഞ )
എല്ലാം പകുതി വീതം
സവാള -പകുതി
നീളമുള്ളപച്ച വെള്ളരിക്ക ഒന്ന്
ഓറഞ്ച്ഒന്നിന്റെ - പകുതി (കുരുകളഞ്ഞു )
കാല് ടീസ്പൂണ് ചെറു നാരങ്ങ നീര്
അവക്കാടോ - പകുതി
വേണമെങ്കില് പാപ്രിക മുളകുപൊടി
(കാശ്മീരി മുളകുപൊടി )ഒരു നുള്ള്
ആവശ്യ ത്തിനു ഉപ്പു
,രണ്ടു ടീസ്പ്പൂണ് ഒലിവ് ഓയില്
ഉണ്ടാക്കുന്ന വിധം ..ഈ പച്ചകറികള് എല്ലാം തന്നെ ഒരേ അളവില് മുറിച്ചെടുക്കുക ,എല്ലാംക്കൂടി യോജിപ്പിക്കുക ഉപ്പു ,നാരങ്ങനീര് ഒലിവു ഓയില് മുളകുപൊടി ഇട്ടു ഒന്ന് കുടയുക ,ഇനി നല്ല ത്തില് വിളബി കൊള്ളുക ,ഈ സലാഡ് പ്രമേഹ രോഗികള്ക്ക് അത്യുത്തമാണ് ,പൊണ്ണ ത്തടി കുറയക്കാന് കൂടി സഹായകമാന് Today let us know about the root which is not familiar for me before however I do not know about you friends .This is a root vegetable which is not at all starchy. The texture is somewhere between an apple and a raw potato. It has a mild, refreshing flavor. It is usually eaten raw, but can also be used in cooked dishes.
1 large jicama (about 1 1/2 pounds), peeled, then julienned or cubed (easiest to work with if you cut the jicama in half first)
1/2 red bell pepper, finely diced
1/2 yellow bell pepper, finely diced
1/2 green bell pepper, finely diced
1/2 cup chopped red onion
1/2 a large cucumber, seeded, chopped
1 navel orange, peel cut away, sliced crosswise, then each round quartered
1/2 cup chopped fresh cilantro
1/3 cup lime juice
Pinch of paprika
Salt
Optional
1/2 avocado chopped
2 Tbsp olive oil
METHOD
1 Toss together the jicama, bell peppers, red onion, cucumber, orange, and cilantro in a large serving bowl. Pour lime juice over all. Sprinkle with a pinch of paprika. Season generously with salad
Health benefits of Jicama
Jicama is very low calorie root vegetables; contains only 35 calories per 100 g. However, its high quality phyto-nutrition profile comprises of dietary fiber, and anti-oxidants, in addition to small proportions of minerals, and vitamins.
It is one of the finest source dietary fiber and excellent source of oligofructose inulin, a soluble dietary fiber. The root pulp provides 4.9 mg or 13% of fiber. Inulin is a zero calorie, sweet inert carbohydrate and does not metabolize in the human body, which make the root an ideal sweet snack for diabetics and dieters.
As in turnips, fresh yam bean tubers are rich in vitamin C; provide about 20.2 mg or 34% of DRA of vitamin C per 100 g. Vitamin-C is a powerful water-soluble anti-oxidant that helps body scavenge harmful free radicals, thereby offers protection from cancers, inflammation and viral cough and cold.
It also contains small levels of some of valuable B-complex group of vitamins such as folates, riboflavin, pyridoxine, pantothenic acid and thiamin.
Further, it provides healthy amounts of some important minerals like magnesium, copper, iron and manganese.,thank you all and love you all
1 large jicama (about 1 1/2 pounds), peeled, then julienned or cubed (easiest to work with if you cut the jicama in half first)
1/2 red bell pepper, finely diced
1/2 yellow bell pepper, finely diced
1/2 green bell pepper, finely diced
1/2 cup chopped red onion
1/2 a large cucumber, seeded, chopped
1 navel orange, peel cut away, sliced crosswise, then each round quartered
1/2 cup chopped fresh cilantro
1/3 cup lime juice
Pinch of paprika
Salt
Optional
1/2 avocado chopped
2 Tbsp olive oil
METHOD
1 Toss together the jicama, bell peppers, red onion, cucumber, orange, and cilantro in a large serving bowl. Pour lime juice over all. Sprinkle with a pinch of paprika. Season generously with salad
Health benefits of Jicama
Jicama is very low calorie root vegetables; contains only 35 calories per 100 g. However, its high quality phyto-nutrition profile comprises of dietary fiber, and anti-oxidants, in addition to small proportions of minerals, and vitamins.
It is one of the finest source dietary fiber and excellent source of oligofructose inulin, a soluble dietary fiber. The root pulp provides 4.9 mg or 13% of fiber. Inulin is a zero calorie, sweet inert carbohydrate and does not metabolize in the human body, which make the root an ideal sweet snack for diabetics and dieters.
As in turnips, fresh yam bean tubers are rich in vitamin C; provide about 20.2 mg or 34% of DRA of vitamin C per 100 g. Vitamin-C is a powerful water-soluble anti-oxidant that helps body scavenge harmful free radicals, thereby offers protection from cancers, inflammation and viral cough and cold.
It also contains small levels of some of valuable B-complex group of vitamins such as folates, riboflavin, pyridoxine, pantothenic acid and thiamin.
Further, it provides healthy amounts of some important minerals like magnesium, copper, iron and manganese.,thank you all and love you all
How to make money off of casino games - Work Mamake Money
ReplyDeleteHow to make money off of casino games - หาเงินออนไลน์ Work Mamake Money online gambling site. The benefits of gambling are great and you're always going to get your